No-Dig Helsinki 2022 – Ainutlaatuinen tilaisuus kaikille verkostojen parissa työskenteleville ja alan opiskelijoille 3. – 5.10.2022

Suomen kaivamattoman tekniikan yhdistys FiSTT ry järjestää ISTT:n 38. vuotuisen kansainvälisen No-Dig Helsinki konferenssin ja näyttelyn 3.-5.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumassa on laaja valikoima esityksiä 2-3 rinnakkaisessa sessiossa, suomenkielinen kansallinen tilaisuus ajankohtaisista teemoista, laaja näyttelyosasto ja työmaavierailuita sekä useita oheistapahtumia.

No-Dig Helsinki 2022 tapahtuma on kansainvälisesti merkittävä kaivamattoman tekniikan tapahtuma, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa. Tilaisuus kokoaa kaivamattoman tekniikan huippuasiantuntijoita ympäri maailmaa merkittävimpään vuosittaiseen kaivamatonta tekniikkaa koskevaan tapahtumaan. Tapahtumassa jaetaan laajasti tietoa alan uusista tekniikoista ja menetelmistä sekä saaduista kokemuksista todellisissa kohteissa. Mukana on asiantuntijoita urakoitsijoilta, materiaalin toimittajilta, tilaajaorganisaatioista sekä korkeakoulu- että tutkimuspuolelta. Tapahtuma järjestetään Helsingin Pasilassa sijaitsevassa Messukeskuksessa.

Kuva. Tapahtumapaikkana toimii Helsingin Messukeskus

Ohjelmaa koko viikon ajan

Tapahtuman järjestetään ensimmäistä kertaa tässä laajuudessa. FiSTT:n lanseeraama Trenchless week-ajattelun mukaisesti tapahtumia on koko viikon ajan. 

Trenchless week alkaa konferenssitapahtumaa edeltävällä viikolla perjantaina 30.9.2022, jolloin alan tutkimuspuolen huippuosaajat kokoontuvat Helsinkiin research colloquium-tapahtumaan jakamaan tietoa tutkimuspuolen tuloksista kaivamattomiin tekniikoihin liittyen. 

Lauantaina 1.10.2022 järjestetään Pre-Conference Tour to Tallin, jossa tutustutaan Tallinnan vesilaitoksen toimintaan, viimeaikaisiin omistusjärjestelyihin ja Tallinnan upeaan keskustaan. Pre-Conference Tour on hyvä mahdollisuus verkostoitua jo konferenssitapahtuman vierailijoihin ja päästä tutustumaan eteläisen naapurimaan pääkaupungin vesihuoltoon. Samalla pääsee nauttimana Tallinnan kauniista keskusta-alueesta. 

Sunnuntaina 2.10.2022 on kansainvälisen kaivamattoman tekniikan kattojärjestön ISTT:n toimintaan liittyviä tapaamisia ja kokouksia, joissa kansallisten jäsenjärjestöjen edustajat yhdessä ISTT:n kanssa pohtivat tulevaa ja tulevien vuosien toimintaa, jolla palvella jäsenistöään.

3.-5.10.2022 on varsinainen konferenssi- ja messutapahtuma Helsingin Messukeskuksessa. No-Dig Helsinki 2022 konferenssissa on yli 60 kansainvälistä luentoa kaivamattoman tekniikan alan huippuosaajilta. Tapahtuman messuosastolle osallistuu näytteilleasettajina mm. urakoitsijoita ja materiaalintoimittajia Suomesta ja laajasti ympäri maailmaa. Kansainvälisten luentojen ja kattavan näyttelyn lisäksi konferenssin yhteydessä järjestetään myös kohdevierailuja infrarakentamisen ja vesihuollon kohteisiin. Kansainväliseen konferenssiohjelmaan voit tutustua täällä https://www.nodighelsinki.com/conference  ja kansalliseen konferenssiohjelmaan täällä https://www.nodighelsinki.com/media/attachments/2022/07/26/nodig-kansallinen-osio-ohjelma.pdf 

Tämän lisäksi tapahtuman yhteydessä järjestetään suomenkielinen Suomen kansallisen no-dig tapahtuma, johon on mahdollista osallistua kansainvälisen konferenssin lipulla. Suomen kansallisessa no-dig tapahtumassa on luvassa useita mielenkiintoisia luentoja mm. verkoston elinkaarihallinnasta, verkostotutkimuksista ja niiden tiedonsiirrosta, laatuun liittyvistä asioista ja projektien jälkireflektoinnista sekä alan uutuuksista. Tämän lisäksi mukana myös paneelikeskustelu, jossa pohdimme miksi ei aina onnistuta ja mitä voimme oppia toisiltamme No-Dig projekteissa. 

Konferenssipäivien yhteydessä järjestetään myös tunnelmallinen ja juhlava Gala-Dinner tapahtuma Pörssitalossa, jossa jaetaan kansainvälisesti merkittävät ISTT Award-palkinnot sekä kansallisesti merkittävimmät FiSTT Award-palkinnot kaivamattoman tekniikan merkittävimmille tahoille. Gala-Dinner tapahtumat ovat perinteisesti olleet konferenssi- ja messutapahtumien kohokohta.

Kuva. Kuva Pörssitalosta, jossa tullaan järjestämään juhlallinen Gala-Dinner tapahtuma

Trenchless week päättyy 6.10.2022 järjestetäävään Post-Conference Tour Undergound Helsinki, jossa on mahdollisuus tutustua Helsingin maanalaiseen maailmaan. Pääkaupunkimme maanalainen maailma on ainutkertainen kansallisesti ja maanalaisen kaavoituksen myötä myös kansainvälisesti. Todella siis tutustumisen arvoinen. 

Tapahtumakokemuksesta ainutkertainen ja helppo

Tapahtumasta löytyy lisää tietoa tapahtuman sivuilta osoitteesta https://www.nodighelsinki.com/ josta pääset etusivulta myös rekisteröitymään ja ostamaan liput tapahtumaosallistujillenne. 

Konferenssiliput, joilla siis voi osallistua kansainvälisen ja kansallisen konferenssin lisäksi kattavaan messuosastoon ja kohdevierailuihin, ovat nyt myynnissä. Konferenssilippu sisältää tapahtuman kokonaisuudessaan ja siihen liittyvät lounaat ja kahvit. Lippujen hintataso on aiempiin kansainvälisiin konferenssitapahtumiin nähden saatu painettua historiallisen alas, alle 400 €. Messukeskus tapahtumakohteena on helposti saavutettava ja majoituksen osalta olemme halunneet helpottaa tapahtumavierailijoitamme partnereimme kanssa. Majoituksen löydät helposti täältä: https://www.nodighelsinki.com/event-info/travel/accommodation 

Lippujen oston yhteydessä kannattaa lunastaa paikat myös Trenchless week ohjelmistossa oleviin muihin tapahtumiin, jotka täydentävät tapahtumakokemustasi. Älä siis unohda Pre-conference Touria, Gala-Dinneriä ja Post- Conference Touria kokonaisuudesta!!

Kannustamme jäsenistöämme hyödyntämään merkittävän jäsenedun ja osallistumaan ainutkertaiseen Suomessa järjestettävään kaivamattoman tekniikan merkittävimpään suurtapahtumaan.